עץ לקמין ניקוי האפר
מה עושים עם האפר שנותר לאחר שריפת העץ לקמין? אלו מביננו שמחממים את הבית באמצעות אח עצים, תוהים לעיתים קרובות האם עליהם לנקות את שאריות האפר שנותרו באח מההדלקה האחרונה.
ראשית רצוי לדעת שכמות האפר שנשארת באח מושפעת מסוג העץ לקמין בו השתמשנו.
האם השתמשנו בעצי הסקה רכים או קשים?
האם העצים לקמין היו לחים או יבשים?
באופן כללי, לעצי הסקה רכים כגון: אורנים, ברושים עצי גינה וכדומה, מייצרים אפר רב יותר לאחר הבעירה מאשר עצי הסקה קשים וייבשים כגון: עץ אלון אירופאי להסקה, איירון ווד להסקה, ליבנה וכדומה. בכל מקרה כמעט תמיד יישאר אפר באח לאחר השימוש.
במהלך העונה הקרה בה אנו עושים שימוש רב באח, אין צורך ואפילו לא רצוי לנקות את האפר בכל הדלקה. יתרה מכך, גם כאשר הצטברה כמות אפר גדולה ואנו מנקים את האפר מהאח. רצוי לעשות זאת במתינות ולהשאיר שכבת אפר של 2-3 ס"מ אשר תעזור לנו לבנות אש ולהבעיר את העץ לקמין בהסקה הבאה.
רק בסוף העונה הקרה, כאשר הקמין נכנס ל"תרדמת קיץ ארוכה" מומלץ לנקות אותו היטב מאחר והאפר בקמין צובר לחות והריאקציות הכימיות שמתרחשות כתוצאה מכך פוגעות בגוף הקמין המתכתי. לסיכום, אם אנו מעוניינים בתחזוקה מועטה ולא נהנים מהמטלות הלא נעימות של פינוי תכוף של האפר וניקוי הארובה. רצוי שעץ לקמין בו אנו משתמשים יהיה קשה ויבש (עד 20% לחות).
טיפ ! איך מנקים את הזכוכית של הקמין ?
מי לא מכיר את הפיח העכור והדביק שמצטבר על הזכוכית של הקמין ומסתיר לנו את יופייה המהפנט של האש הבוערת. כאמור מי שמשתמש בעץ לקמין קשה ויבש נתקל בזה פחות. מכיוון שתדירות וכמות הפיח שמצטברת על הזכוכית, תלויה בראש ובראשונה בסוג העצים להסקה שהכנסנו לאח ובמידת הלחות שלהם.
אז לפני שאתם רצים לקנות מסירי שומנים וחומרי ניקוי עשו את הדבר הבא:
קחו מגבון לח, הספיגו אותו במעט אפר מהקמין, בתנועות סיבוביות נקו את האזורים העכורים ו….תופתעו באיזו קלות הזכוכית שוב מבריקה.